Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gghii

14. 7. 2010 14:01
jediné řešení :

odebrání všech možných i nemožných příspěvků nepracujícímu cikánskému etniku a změnit řádově  tojest až 10 x výši sociálních podpor oproti mzdě za práci,odebrání,zrušení porodných a dalších příspěvků na "výrobu" dětí jako zdroje bezpracných zisků !RvRvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti
G

gghii

14. 7. 2010 13:56
soudruhu bývalý nadporučíku

integraci cikánského etnika nepomůžou žádné peníze,žádné projekty soukromých firem Dženo,žádní rádoby obránci cikánských práv a křiklounů /typu Ivana Veselého/ žádní rychlokvaškostředo a -rádobyvysokoškolsky vzdělaní příslušníci cikánského etnika  - kde jsou ty zástupy vzdělaných cikánů v řemeslech : zedník,instalatér,pokrývač,elektrikář,automechanik, atd ?  Do doby než samo cikánské etnikum bude chtít integraci přijmout za své,pak jsou všechny peníze předem spláchnuté do WCRvRvRvRvRv 

0 0
možnosti
MB

802

9. 7. 2010 16:11
No smutné vysokoškolák a nedostal práci

Já mám tady ale obavy aby se náhodopu nejednalo o "vysokoškoláka" - předobraz těch budoucích romských "vzdělanců" co je násilím vezmou ze zvláštní školy a za pomoci  asistentů a pozitivní diskriminace z nich udělají romské "vzdělance".

Apropó už mám dost křížků na krku ale ještě nikdy jsem nepotkal šikovného a spolehlivého romského řemeslníka (třeba zedníka, pokrývače, instalatéra, klempíře, zámečníka, svářeče atd. atd.) nebo má snad někdo jiné zkušenosti.

Proč ti nezaměstaní řemeslníci třeba nezačnou provozovat živnost, nějaká nedůvěra tady zpočátku může být ale když je řemeslník dobrý a levný tak se jeho sláva šíří po kraji a nějaký původ ten potom určitě nikoho nezajímá, důkazem jsou třeba  řemeslníci z Ukrajiny, s lámanou češtinou, pochybným zahraničním původem  se ti pracovití a šikovní u nás živí zcela  bez problémů.  

0 0
možnosti
MC

M61

9. 7. 2010 14:40
Mně příběh Milana Kováče zajímal,

tak jsem si ho přečetl. Řekněte mi, kdo z lidí, co v posledním roce či dvou hledal práci, nemá zkušenost s tím, že měl pocit, že vypsaná pozice by mu sedla jako ulitá a stejně ho nevzali? Mně se to stalo mnohokrát a Rom nejsem, takže proto to určitě nebylo.

Důvodů je spousta - třeba měli zkušenější kandidáty nebo jim naopak mohl připadat překvalifikován, takže by ta práce nebyla pro něj. Možná na ně spustil svoji ublíženeckou notu, tak jim rázem přestal být sympatický. Třeba měl moc vysoké požadavky,...prostě kdo ví. Kařdopádně to, že se mu to nepodařilo, nepotrvzuje nic o zmiňované agentuře, protože v celém článku Milan Kováč popisuje jednu jedinou zkušenost s touto agenturou.

0 0
možnosti
R

realateista

9. 7. 2010 10:49
Kde je pravda

Kocáb pokračoval v povrchní politice pseudohumanistů, ono je totiž jednodušší opakovat fráze o humanismu a rasismu, než něco skutečně dělat. Pracovat s Romy znamená jednoznačně věci formulovat, kontrolovat a vyžadovat plnění. Problém je totiž hlavně v jejich morálce. Oni se chovají zcela jinak mezi sebou a jinak ke "gádžům". Je to sice historicky pochopitelné (pokud jen kočovali, neměli vztah k místním), ale je to prostě nefér. Znám několik Romů, kteří se scela klidným svědomím berou sociální dávky, pracují načerno a ještě potraviny kradou na poli. Když jsem jim to vytýkal, odpověděli, že přece nejsou blbí, aby to kupovali a aby nebrali, když je stát tak hloupý. Dále mi naznačili, že já jsem prostě trouba. Opakuji, problém je jejich morálka, tam se musí začít. Také úředníci se jich nesmějí bát.

0 0
možnosti
CB

cicobasket

9. 7. 2010 10:33
Jací Rómové, normální cikáni se u nás říkalo odjakživa

Cikáni měli šancí už dost. Je načase z nich nědělat ty ublížený a normálně se na ně už vykašlat ... či lépe říct, konečně táhněte jestli se vám tu nelíbí ...

0 0
možnosti
PJ

administrator_xxx

9. 7. 2010 10:16
Papiry nepomuzou

To by totiz ti slavni diskriminovani romove museli chtit pracovat. A ze si jeden vysokoskolak nemuze nekolik mesicu najit praci a jeste o tom davas odkaz na clanek???

JA znam plno stredo - a vysokoskolsky vzdelanych lidi (ne-romu), co maji problem ziskat praci. Protoze prace neni, vis? Ale nikoho by nenapadlo to svadet na neco jineho. Vy mate uz holt takovy komplex. KDyz treba pujdu do kina a uz bude vyprodano, vim ze mam holt smulu. Vy by jste ale hned psali o diskriminaci...

Je to uz celkem trapne a nudne. Kazdy v teto republice vim jak to je, jen VY, kterym tem problem zajistuje celkem pohodove zamestnani a vladnouci garnitura kolem toho naslapujete po spickach a delate politicke tanecky...

0 0
možnosti
H

h42

9. 7. 2010 10:12
nezaměstnaní

Tak jsem na jiném zpravodajském serveru četl titulek: Padne rekord, přes 47 tisíc absolventů bude bez práce . Zajímalo by mne procento neintegrovaných i integrovaných Romů mezi oněmi 47 tisíci absolventy.

0 0
možnosti
MV

leather-man

9. 7. 2010 11:51
Re: nezaměstnaní

47 000? ;-D

0 0
možnosti
JS

x.time

9. 7. 2010 10:06
vysokosklolak

ten tipek co hleda osum mesicu praci to ma smulu ale muj kamos s titulem ING hleda praci uz dva roky marne ale nebreci si bere brigatky a nez najde neco v oboru tak se privydelava na dohodu ...... takze to neni o tom ze by ho nezamestnali ze je rom ale nedaji mu praci protoze se najdou lide s lepsi praxi

0 0
možnosti
JS

x.time

9. 7. 2010 10:03
integraci musi chtit

Urcite zadny dokument nepomuze k integraci romu do spolecnosti. Oni sami musi chtit se zaclenit a vidim jak se kazdy mesic zaclenuji. Kazdy mesic stejna situace kdo neveri pridte se podivat do Ostravy - stare Vitkovice, Privoz, Bedriska, Zarubek a spousta dalsich lokalit. Poberou davky prvni tyden chlastaji hrajou na automatech ..... porvou se a pak tri tydny jezdi dvoukolakem a berou vsechno zelezo co najdou a kradou i dalsi vece .... takle si nasi romove predstavuji svoji integraci .... musi zacit u sebe jakmile dostanou davky zaplatim najem energie sluzby a za zbytek koupim jidlo neprochlastam to neprohraju to na automatech to ze to oni delaji neni tim ze by jsme je rasove utlacovali ale jejich postojem k souziti s nami.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS